Tarieven

Onze prijzen voor een stralende glimlach.

PRIJZEN 2018

Per 1 januari 2013 gelden weer de uniforme tarieven zoals deze zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit NZa. Deze tarieven zijn bij elke tandartspraktijk hetzelfde. Alle reguliere tandartsbehandelingen, met uitzondering van orthodontie zijn voor kinderen tot 18 jaar gratis, ongeacht waar u verzekerd bent!

Voor iedereen vanaf 18 jaar met een tandartsverzekering geldt dat uw ziektekostenverzekeraar tot een bepaalde hoogte tandheelkundige behandelingen vergoedt. Wij raden u aan bij uw verzekering te informeren naar de mogelijke vergoedingen.

nza

Lijst met codes en tarieven.

U vindt de lijst met codes en tarieven op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. U kunt deze ook hier downloaden en bekijken.

BETALINGEN EN FA-MED

Het is niet (meer) mogelijk om een pinbetaling te doen. Wij zijn in onze praktijk liever met u bezig, dan met onze financiële administratie en daarom hebben wij de verwerking van de nota’s overgedragen aan Fa-med. Onze nota’s ontvangt u daarom van hen. Fa-med is als enige bevoegd om de nota’s te incasseren en u dient de betaling aan Fa-med over te maken. In sommige gevallen wordt een nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar en ontvangt u een nota voor het niet vergoede deel. Indien u een nota zelf dient in te dienen bij uw zorgverzekeraar, blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor een tijdige betaling van deze nota.

Vragen over uw nota?
De nota is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de nota staat elke verrichting omschreven met een code. Aan deze code is een tarief gekoppeld. Voor vragen over uw nota verwijzen wij u naar de veel gestelde vragen van Fa-med. Staat uw vraag hier niet tussen, dan kunt u contact opnemen met Fa-med via telefoonnummer 0900-0885 (€ 0,15 per minuut). Fa-med loopt graag voorop in ontwikkeling en is mede daardoor uniek in haar dienstverlening. Zo kunt u via de website notavanfamed.nl uw nota online inzien, uw persoonlijke gegevens bekijken en eventueel wijzigen. Door een directe link naar FiNBOX (gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank) kunt u ook uw nota van Fa-med direct in uw internetbankieromgeving betalen. Niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Op tijd betalen
Vergeet niet om op tijd uw nota te betalen. De betalingstermijn die Fa-med hanteert is 30 dagen na notadatum. Lukt het u niet om op tijd aan uw betalingsverplichting te voldoen? Ga dan naar notavanfamed.nl of neem contact op met het Contact Center van Fa-med op 0900-0885 (€ 0,15 per minuut) voor een oplossing.

Contactgegevens Fa-med
Website: www.notavanfamed.nl
E-mail: contactcenter@famed.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 18:00 uur.
Telefoon algemene vragen: 0900 – 0885 (€ 0,15 per minuut)
Telefoon duplicaatnota aanvragen: 0900 – 0882 (€ 1,30 per gesprek)